1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aksu Reef Akvaryum Kurulumu ve Gelişimi

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde harfuzmani tarafından 26 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Hatta su değişiminde kanalizasyona sızıp bütün insanlığı da tehdit edebilirler :D
     
    veysel, Pennywise, Burcu ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. nhtkmn

    nhtkmn

    Mesajlar:
    816
    Yer:
    Kadıköy
    İsim:
    Nihat EKMEN
    Bu iyiydi :):)
     
    Onurs ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  3. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Katil kardinaller :D:D:D:D
     
    Burcu, corax ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  4. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Ben de geçen de beş tane kardinal aldım bunların dişimi erkeğin nasıl ayırt ediliyor
     
  5. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Malasef bu akşam geldiğim de powder çok kötü haldeydi, müdahale ettim ama fayda etmedi.
    Halbuki çok iyi gidiyorlardı, baya alışmışlardı ve birlikte yavaş yavaş yem dahi yemeye başlamışlardı.Her akşam pipetle donmuş artemia da vererek bünyesini sağlam tutuyordum ama aşil bugün aşırıya kaçmış.Yakalayıp gebertesim geldi.
    Chelmon efendide hiçbirşey yemiyor, gerizekalı birşey çıktı.
    Tüm yemleri denedim, hatta cımbızla tüp kurtları toplayıp alıştırma kabına bıraktım ama dokunmuyor bile.Formu çok iyi ama bu şekilde uzun süre dayanamaz.
     
  6. Çok geçmiş olsun, ölen powderları duydukça cidden çok üzülüyorum. Chelmona da bu yüzden, başından beri soğuk bakıyorum...
     
    harfuzmani bunu beğendi.
  7. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Geçmiş olsun Hakan bey.Keşke aşil varken birde powdere girişmeseydiniz.Benim chelmonda yarın 1 ay olacak, hala lokma yutmadı.Onu bilmem ama ben nerdeyse havlu atmak üzereyim.Artık ne hali varsa görsün.
     
    harfuzmani bunu beğendi.
  8. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Geçmiş olsun Hakan
     
    Paranormal ve harfuzmani bunu beğendi.
  9. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Üzüntü verici bir durum powderdan canım yandı geçmişte. Yanından geçmek aklıma gelmiyor şimdi. Çok geçmiş olsun..:(
     
  10. Chelmonların yem yememesi hakkında aklıma geçen gün bir ayrıntı takıldı. Yem yemiyorlar, fakat kayalardaki podlar, kurtçuklar, bişeylerle bir süre hayatlarını idame ettiriyorlar. Yeme alışmaları için süre devam ediyor. Wrasse türleri de aynı gıdalara ilgi duymuyor mu? Bu durumda bence Chelmonun zamanı daha da kısalıyor. Benim eski tankta yellow wrasse ve mandarin ikilisinden, podlar bitince sadece wrasse hayatta kaldı. :( Hatta besinlerle, podların falan üremesine destek verilse... Yanlış mı düşünüyorum?
     
    Ontheway bunu beğendi.
  11. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Sırf meraktan chelmon alasim var:):)
     
    ka2n ve Burcu bunu beğendi.
  12. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Forumlarda bir dünya dolusu adam chelmon un yemek yeme işine çözüm bulamiyorsa, uğraşmak ne kadar mantıklı bilemiyorum...
     
  13. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Biraz şans işi chelmon, diğer aldığıma hiç uğraşmadım ve direk attığım midyeyi yemeye başladı.Onu üşengeçlikten kaybettik ama bu inatçı çıktı.Aslında hayvanın derdini anlıyorum bulunduğu mekanı sevmedi dışarı çıkmak istiyor ama bu seferde aşil rahat vermiyor ve bir köşeye pusturuyor.Yoksa tank ganimet gibi bolca yiyebileceği şeyler bulacaktır.
    Refiye alsam rahatlayacak ama orada da yavrular yüzünden yaptığım yemleme dolayısıyla su kalitesi düşebiliyor ve balığı kaybetme riski artıyor.Bakalım 1-2 gün daha takılsın da karar veririz ne yapacağımıza.
    Benim asıl sıkıntım bu aralar ph ile.Defalarca kalibrasyon yapmaktan paranoyak olacam ama ph inatla yükselmiyor.7.83- 7.97 arasında değişiyor, yüzey dalgalandırması, ps hava emişler, oda havalandırması vs denemediğim şey kalmadı.
    Artık son çare tekrar kalk dozlamaya başlayacağım.
     
  14. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Chelmonu bir kenara koyalım, sizce tanklarımız söz konusu olunca hangimiz mantıklı işler yapıyoruz? Bendeki wrasse kuru yeme hemen atlıyor ama onunda sırtında parazit gibi bir şey fark ettim bu akşam.Yarın Flagyl süspansiyona bandırılmış yem deneyeceğim.
     
  15. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Refileri bunun için kuranlar var. Ancak ek besini kabul etmeyen canlıların yaşama şansı yok denecek kadar az. Çünkü kaynaklar tükenmez değil. Sistem ne kadar eski olursa ve rekabet ne kadar az ise yaşam sureleri o kadar uzun olur. Ama risk büyük
     
    YMR_AY, Burcu ve harfuzmani bunu beğendi.
  16. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Bu sıralar iyice ph a taktım kafayı, 7.81-7.99 bandında.
    Acaba Ca reaktöründen karbonik asit mi dozlanıyor da ph bu kadar düşük seyrediyor diye ca reaktörünü kapadım iki gündür.Dün akşam çok büyük bir değişiklik göremedim ama 8.01 değerini görmem olabilir düşüncesini kuvvetlendirdi.Bu akşam ki değere göre gerçekten neden o mu görebilmeyi ümid ediyorum.Bu arada mercanlarda büyümeler ve renklenmeler gayet iyi gibi ancak tüketimin olmaması (kh vs hiçbir düşüş olmamış 1 günde) garip düşüncelere sevk ediyor.
    Bu akşam okuyacağım ph değerine göre tanka hava taşıyla ya da ps ozon girişiyle saf oksijen bağlayarak ph ı kontrollü yukarı çekmeyi planlıyorum.
    Dip: Tanka başka herhangi katkı vs girişi yok.
     
    veysel bunu beğendi.
  17. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Kumun neydi gözüm Nerede


    BARREEF
     
    harfuzmani bunu beğendi.
  18. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Hakan büyük ihtimalle bende aynı şekilde Reaktörden kaynaklandığını düşünüyorum.Bu durum bende de oldu bir süre önce. Belki bilirsin, daha önce pH ile ilgili hiç sıkıntı yaşamıyordum ve kaba olarak 8.15-8.35 arası değişkenlik gösterirdi. Yalnız kurduğum Reaktörün tepkilerini anlayabilmek adına değişik pH aralıklarını denerken, sabahın erken vaktindeki pH seviyesinin 8'in altına gerilediğini gördüm.Bu noktada önemli bir ayrıntıyı atlamamak lazım gerçi, Kullandığım Reaktörün üretici firmasının tavsiye ettiği ideal çalışma aralığı aslında 6.5-6.8 iken ben, 6.4 seviyesini test etmiştim. Aslında Schuran çalışma seviyeleri farklı ve bunu biliyorum ama bunları söylememdeki amaç Reaktör üzerine odaklanmak gerektiğini anlatabilmek içindir.

    Kendi kullandığım Reaktör çıkışına sırf CO2 kaçaklarını bertaraf etmek için bir süre sonra grk haricinde bir şeyler deneyeceğim,diğer türlü bu haliyle son zamanlarda yaptığım pH ölçümlerinden dolayı kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Sırf bu yüzden şu anda Reaktör pH seviyesini 6.58-6.62 aralığına yükseltmek zorunda kaldım. Aslında belkide doğru olan aralık gerçekten de bu, bilemiyorum. Benim dezavantajım, bu ürünün kullanımı Schuran kadar yaygın olmadığı için bazı şeyleri deneme yanılma yoluyla anlamaya çalışıyorum.
     
  19. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    En son tekne ile Marmara açıklarından kovalara su doldururken, Sahil Güvenlik botları tarafından tespit edilmiş. :D
     
    veysel, Ontheway ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  20. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Yakında gelir Fatih merak etme. :D

    Erdoğan açıkçası reaktör kullanımına yeni başlayan acemilere döndüm.Daha önce mercan kırığı ile kullanırken ( kontrolör de yoktu) çok güzel düzen tutturmuştum.Bazen acaba yaşadığım sıkıntı medyadan mı kaynaklanıyor diye düşünmeden de edemiyorum.
    Mercan kırığı kullanırken co2 yi bir timera bağlıyordum ve belli bir baloncuk sayısında örneğin günlük 2 saat açık bırakıyordum.Tanka yeterli düzeyde gelirse bırakıyordum, kh artarsa timer ile süreyi azaltıyor tersi durumda da tersini yapıyordum.
    Ancak kontrolörü taktıktan sonra bu ayarı dozaj pompası ile su basarak azaltıp çoğaltarak yapabilmeliyiz diye düşünüyorum.Atıyorum benim tankımda şu anda tüketim gözükmüyor peki bu katkıların fazlası nereye gidiyor? (çöküyor mu?)
    Hatta reaktörü kapatmadan önce merak ettiğimden ( kh ı arttırayım da ph yükseldin diye) dozaj pompasının su ayarını yükselttim.Ertesi gün kh vs artmalı diye düşünüyordum ancak hiçbir artış olmadığını görünce ph ın sorumlusunun reaktör olabileceğini düşünerek kapattım.( su girişini)

    Öte yandan bu farklı marka reaktörlerin farklı ph değerlerinde çalışma mantıklarını hiç anlamayadım.Nedeni ise reaktör içinde erimenin 5.8-6.2 arası yaptırılması gerektiği, bu değer dışında yapılacak eritmelerin suya istediğimiz CACO3 değilde sulu formu olan carbonik asit formunda olacağını söylüyorlar.Peki farklı marka reaktörlerde ki bu eritme değer farklılıkları neye göre bu kadar değişik oluyor?
    Az kaldı kaldırıp atacam reaktör vs angelları basacam tanka.Dün bizim esnafa bir imparator gelmiş yaklaşık 40-50cm, içim gitti vallahi. :)
     
    TencoMelih bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş