1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Barnacle Sülük Ayaklı Su Süzücüler

Başlığı 'Tridacna ve Diğer Yumuşakçalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 1 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Barnacle sülük ayaklı suyu süzerek beslenen canlılar yerel deniz suyu ortamlarında bolca bulunan bir tür. Oldukça yoğun kalabalık koloniler kurabilirler ve büyük koloniler oluşturabilme kabiliyetleri bulundukları ortamda ilginç bir görüntü sergilerken kısmen suyun arındırılmasına katkıda da bulunurlar. Akvaryum Portalı bünyesinde yayınlanan aşağıdaki videoda çok ilginç bir konak bulduklarına şahit olacaksınız.

    Barnacle Sülük ayaklı Su Süzücüler Genel Bilgi


    Video: Hakan Aksu (Teşekkürler ediyoruz)



    Barnacle
    türünün benzeri diğer akrabalarının isimlendirilmesi biraz karışık. İngilizce Barnacle olarak ifade edilir, biyoloji kitaplarında Sülükayaklılar olarak da belirtilmişlerdir. Genellikle yat ve teknelerin altlarında bolca görülürler. Bu alanları hızla kaplayan bir canlıdır. Böyle bir özelliği yüzünden balıkçılar pek sevmez bu canlıyı. Barnacle Sülük ayaklılar aslında çok enteresan bir canlı, bu canlı ne midye, ne kurt, ne de saylangoz türleri ile akrabadır. Bir tür yumuşakça değil kısaca. Sabit bir yaşama adapte olmuş kol ve bacak yapılarını kaybetmiş bir kabuklu, yani crustacean yani bizim yengeç ve karideslerin uzaktan bir akrabası. O dışarı çıkardıkları ise aslında plankton yakalamaya yarayan değişime uğramış ayak yapılarıdır. Birçoğunuz belki de Barnacle Sülük ayaklılar bolca görmüştür.
     
    TencoMelih, Erdo15, Nadir ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Mersin' den conch almıştım bir zamanlar onların üstünde bolca gelmişti. Hatta eşim sinir olmuş asalak gibi bunlar deyip conchları alıp üstündeki bu canlıları bir kısmını kazımıştı.:D
     
    Nadir, Alparslan ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Anlaşılan Temel abi benden önce davranmış. :)
     

Sayfayı Paylaş