1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Herkese Merhaba

Başlığı 'Üye Tanışma Portalı' kategorisinde ErenEray tarafından 7 Mart 2018 başlatılmıştır.

  1. ErenEray

    ErenEray

    Mesajlar:
    60
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray
    Teşekkürler Mesut bey. İnşallah hayırlısı olur.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  2. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    2000 yeterli. 3000 fazla gelir. Ancak ileriye dönük düşünülürse 3000'de uyar gibi geliyor. Hani tank büyür v.s şeyler olur o zaman da elinizde güzel bir kafa motoru bulunmuş olur. Ben 1001 kullanıyorum ancak tank 40x40. O bile vurduğu yerdeki kumu kaldırıyor. O yüzden suyun aktığı yere canlı kaya birikintisi yaptım. 3000 almanın dezavantajı şöyle olur düşünceme göre, cama vursanız suyu taşırabilir, dibe vursanız kumu çok uçurur ve canlılar yüksek dalgaya maruz kalır. Ancak siz de kayaya vurdurarak veya ölü bir nokta oluşturarak oraya vurdurabilirsiniz. Aslında kararsız kaldım. Bu litre hacimde kafa motoru kullanan arkadaşlar varsa daha iyi fikir verir gibi geliyor.
     
    ErenEray bunu beğendi.
  3. Fikir vermeye çalıştım ama gözden mi kaçtı acaba? DCT-4000 debisi ayarlanabilir ve oldukça sessiz bir pompa. İleriye dönük olayına biraz karşıyım ama esnek bir pompa daha büyük hacimli tankı da kaldırabilir.

    Saygılarımla..
     
    ErenEray bunu beğendi.
  4. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Fiyat farkı çok yok tabi mantıklı.
     
  5. ErenEray

    ErenEray

    Mesajlar:
    60
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray
    Estafurullah, gözden kaçmadı tabi. Daha küçük bir motor alabilir miyim dedim. Bedrettin bey fikirleriniz ve kurulumunuzun olduğu başlık çok fikir ve bilgi verdi. Zaten dct- 4000 ile 3000 arasında fiyat farkı olmadığı için 3000 getirmiyorlarmış. Jebao’nun kafa motoru aklımda fakat Newa jet ile fiyat farkı 150tl. Biraz ekonomiye kaçtım

    Saygılar,


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  6. Ekonomi deyince akan sular elbette durur. Çin'den almayı deneyebilirsiniz bence DCT-4000'i. Newa 3000 ile aynı fiyata gelebilir. Ben UV filtre ve Jebao DP-3 dozaj pompasını Çin'den aldım, oldukça ucuza geldi diyebilirim. UV filtreye açıkçası çok güvenmiyorum ama Jebao dozaj pompası bildiğimiz ürün işte :)

    Ben kurulumu uzun süreye yayıp ekipmanı parça parça toplamıştım. Bir ay dalga motoru, bir ay kafa motoru, bir ay armatür, vb. vb. Böylece uzun sürse de cüzdanı daha az yorarak kurmuştum tankı.

    Bu arada DC kafa motorunun bence şöyle bir avantajı var; debi ayarı yapmaya izin vermesi inişi ayarlarken vana ile çok oynamadan denge tutturmaya yardımcı oluyor. Şu anda size pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama sumpa iniş forumda en çok kafa karıştıran konuların başında geliyor. Konuda gördüğünüz gibi inişi kendim yaptım ve bean-animal sistemin mottosu olan "ölü gibi sessiz" tankım. Tankı yaptıracaksanız ustanın iniş konusunda doğru iş yaptığından emin olun. Bu konuda sıkıntı yaşayan çok kişi var zira.

    İniş ile ilgili bir şeyler çızıktırdığım şu konuya göz atabilirsiniz;

    http://www.akvaryumportali.com/threads/herbie-taşma-yöntemi-1.25634/

    Saygılarımla..
     
    Düzenleme: 8 Mart 2018
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  7. ErenEray

    ErenEray

    Mesajlar:
    60
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray
    Sanırım dct 4000 tamam olacak. Benimde kurulum hedefim uzun vadeli. Bütün ekipmanları bir sefer almak evin dengesini alt üst eder aslında tankı bu piyasadan birinin yaptığı bir ürün. Forumdan bir arkadaşın. Size sormak istediğim bir konuda şu; sumpa inen boruların sumpta su içinde mi kalması? Ayrıca jebao’yu getiren firma motor bloğuna garanti vermiyor, jebao’nun da söylediği böyle imiş. Sizin nasıl bir önlem aldınız?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  8. Ben kafa motorunu ikinci el olarak aldım :) Zaten oldukça uyguna geldi (hoş 2-3 yıl önce sıfırları da şu anki fiyatlar düşünülünce çok uygundu) o sebeple garanti vb. şeyleri çok da düşünmedim.

    İniş boruları suyun içinde olmalı.

    Bu kısmı pek anlamadım?
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  9. ErenEray

    ErenEray

    Mesajlar:
    60
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray



    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  10. akvaryumtayfun

    akvaryumtayfun

    Mesajlar:
    44
    İsim:
    Tayfun
    Hayırlı olsun. İstediğiniz kurulumu yaparsınız umarım hocam.
     
  11. canergkts

    canergkts

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Caner
    Merhabalar, iyi forumlar.
     

Sayfayı Paylaş