1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gül bitkisinde asiri yaprak dökme problemi..

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde ysfakc tarafından 14 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

  1. ysfakc

    ysfakc

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    Yusuf Akçay
    S.a arkadaslar.. basliktada belirttigim gibi bitkilerimde ciddi sorunlarim var. Su anki akvaryumum arkadasimda 2 sene faaal ve saglikliydi. Soyle ki gul bitkileri resmen orman havasi veriyordu. 2 ay once arkadasimdan benim evime tasidik. Ve zamanla alt yapraklari tamamen döküldü. Usttkiler kirmizi ama yumusak ve delikler var. Isiklandirma vs hic bozmadan benim eve aldik sadece. 2 haftadir mayali co2 veriyorum. 2 hafta once asiri sacaktan dolayi jbl misket gubre ekledim 100 lt ye 5 adet. Su degisimi haftada 4 te 1. Son olarakta potasyum demir fosfat ve azot sise seklinde aldim dun basladim vermeye. Simdi size soracagim bu alttaki yapraklar tekrar cikarmi ? Yoksa tamamen budayıp kokleri atip yeniden mi ekmeliyim. Su dokulen yapraklarin yerinde ince tuylenme gibi seyler var bunlar nedir acaba surgun mu ? 100 lt 14 neon 20 ye yakin moli lepistes 2 copcu 1 vatoz. Degerli cvplariniz bekliyorum simdiden tsk..[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  2. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Yüzeydekiler yanıp alttakiler ışıksız kalmış gibi görünüyor, biraz seyreltin, budama yapıp tek kök gibi değilde birkaç cm aralıklı dikin, ışık orantılı dağılsın. Biraz geç kalmış gibi görünüyor ama toparlayabilir.
     
    ysfakc bunu beğendi.
  3. ysfakc

    ysfakc

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    Yusuf Akçay
    IMG-20161201-WA0017.jpg IMG-20161206-WA0008.jpg IMG-20161214-WA0000.jpg IMG-20170409-WA0036.jpg IMG-20170409-WA0037.jpg IMG-20170409-WA0038.jpg IMG-20170409-WA0039.jpg

    Hocam peki budamak yerine tamamen kökten söküp üsttekileri diksem nasıl olur ? arkadaşımda iken o altlar tamamen yapraktı yogunluk kaynaklı olmayabilir. hatta son 1 sene beyaz ısıgı bozuldu sadece pembe ile devam etti görsellerde olduğu gibi. Alttaki pembe resimler arkdaştayken.
     
  4. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Köksüz daha zor olacaktır ama dediğiniz de bir seçenek, bunu da yapabilirsiniz. Biraz geç kalınmış bir müdahale gibi ama deneyin şansınızı belki kurtulur. Ayrıca floresans ömrüde bitmiş olabilir, floresonları değiştirmek gerek belli periyotlarla, bu da etkilemiş olabilir. Gösterdiğiniz sorunu ben geçmiş tecrübelerimde ışıkla çözmüştüm, yoğun olduğundan ışık alamıyor olabilir, floresan bitmiş olabilir, aydınlatma sürenizde sıkıntı olabilir vs.. ama üst yapraklar kızardığına göre muhtemelen yoğunluk ve florasan sorunu gibi görünüyor..
     
  5. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Bu arada sorduğunuz; o dökülen yaprakların tekrar çıkması zor, bence çıkmaz. Dökülen yaprakların yanından çıkan şeyler fotolardan yanlış görmüyorsam yeni kökler, ışık yetersiz kaldığı için kök sürgün veriyor, bunları tekrar dikerken kullanabilirsiniz.
     
    ysfakc bunu beğendi.
  6. ysfakc

    ysfakc

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    Yusuf Akçay
    Florasanlar 2 aylik yani yeni degisti. Artik budama ile sansimizi deneyecegz. Hafyasonuna kadar duzelme olmaz ise komple kesip yeniden dikicem. O koklerden cikan tuyleri nasil kullancagim onu anlamadim ?

    SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Kök onlar da, köklerden birinin hemen altından kesip kökünde üçlarını biraz kesip o şekilde tekrar dikebilirsiniz
     
  8. ysfakc

    ysfakc

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    Yusuf Akçay
    Sorunu cozmus bulunuyorum. Ayni sikintiyi yasayan arkadas varsa cozum bitkileri tamamen söküp alt sap kisimlarini budamak. Ustte kalan saglam tarafi tekrar akvaryuma dikip fosfat demir potasyum azot vermek. Bitkileri budadigimda 4 5 cm kalmislardi su an 1 aya yaklasti ve tekrar sudan cikmak uzereler.

    100 lt ye 2 gunde bir olacak sekilde
    2 ml demir
    8 ml fosfat
    8 ml azot
    Hafatada bir
    30 ml potasyum

    Bu besinleri duzenli bir sekilde kullanirsak sorun kalmiyor. Su an gayet formdalar. [​IMG][​IMG][​IMG]

    SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş