1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nyos-Quantum-160

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde Yasinz tarafından 26 Aralık 2016 başlatılmıştır.

  1. Yasinz

    Yasinz

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    Yasin ÖZCABI
    Arkadaşlar haftasonu Nyos-Quantum-160 ı aldım ve Sump dahil ortalama 300 litre tankım da kullanmaya başladım. Ps nin ebat ve maddi özellikleri malum, onlardan bahsetmeyeceğim.
    İlk izlenimler şöyle: Malzeme oldukça kaliteli, gövde diğer ps lere göre çok kibar. Üzerinde yine nyos un ebat olarak küçük ve kibar ancak güçlü 18 watt lık 3.0 motor var, hava emişi max 1500 l/h. Ses ise hiç yok desem başım ağrımaz. İki adet ayar durumu var, birisi ps nin su yükseklik ayarı, diğeri hava ayarı. Kitabında tavsiye edildiği gibi; 22 cm su seviyesinde ki altına Sehpa koyarak ps yi yükseltmek durumunda kaldım, su yükseklik ayarı sonuna kadar açık, hava ayarı su yükseklik ayarının yapıldığı silindir içindeki suyun piston başına kadar inmesini sağlayacak kadar kısılması şekliyle yaptım. Bu arada hava ayarı ters yapılmış, yani kısmak için saat istikametinin tersine çevrilmesi lazım, açmak içinse saat istikametinde. 1,5 günlük toplama, 1 cm lik sulu bir toplama oldu. 3-4 gün bu şekilde takip edeceğim, daha sonra daha katı toplatmaya çalışacağım. Bu arada su ve hava karışımı gövdenin içinde sürekli saat istikametinde dönerek yükseliyor, bu da nyos un bir özelliğiymiş.
     
  2. Yasinz

    Yasinz

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    Yasin ÖZCABI
    2016-12-26 14.40.55.jpg 2016-12-26 14.41.30.jpg
     
    veysel ve burak ozu bunu beğendi.
  3. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Anlatım için teşekkürler.
     
  4. Yasinz

    Yasinz

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    Yasin ÖZCABI
    PS nin yemle me sonrası kendini toparlaması ve toplamaya başlaması yaklaşık 1 saat
     
  5. Yasinz

    Yasinz

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    Yasin ÖZCABI
    Nyos-Quantum-160 performans değerlendirmesi : Daha önce kullandığım Aquamedic blue 3000, tunze 9002 den çok daha performanslı atık topluyor, daha sessiz, bubble magus nac 7 ile ise ne performans ne ses mukayese edilemez ;), şöyle ki nac 7 nin 1 haftada topladığını 1,5 günde topluyor. Şu ana kadar ki tek handikap ise toplama kovası gövdeye yaklaşık çeyrek tur döndürülerek takılıp çıkartılıyor ve haliyle contadan dolayı da biraz sıkı. Benimki gibi dar ve sıkışık bir sump ortamında çıkarıp takmak sorunlu demesek de daha itinalı hareket etmek durumunda bırakıyor.
     
    Pennywise, veysel, MESUT_KERİM ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  6. Yasinz

    Yasinz

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    Yasin ÖZCABI
    Değerlendirmeye devam. Ps motorun su alışından Sump a geri micro kabarcık kaçırıyor çok fazla olmasa da keyfe keder verebilir. Ben montajda bir hata yaptım zannettim ve aylık bakımda ps yi söküp tamamen yeniden montaj yaptım, ancak düzelmedi sanırım bu ps den kaynaklı. Benim Sump 3 bölümlü ve ps bağımsız orta bölümde bu yüzden benim için sıkıntı olmuyor. Geri dönüş motoruyla ps nin aynı bölümde durduğu Sump larda bu sorun teşkil edecektir, ps nin bir handikapı. Daha önce sump la ilgili sorunlar yaşadığım için sump ı 3 bölümlü yaptırmıştım. Su ayarı Max açıklıkta hava ayarı 1,7 tur kısıldığında micro kabarcıkların geri sump a kaçması çok azalıyor ve çok dikkatli bakmadıkça kolay farkedilemiyor. Sulu ve orta diyebileceğim toplama performansından memnunum ve şimdi koyu toplatmaya çalışıyorum, sonucu buradan paylaşacağım.
     

Sayfayı Paylaş