1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

130*60*50 Brc Reefland

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Burcu tarafından 13 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

  1. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Kurulumda almıyoruz şu reaktörleri, ondan sonra katkı masrafları ile boğuşmak zorunda kalıyoruz. Reaktör öncesi katkı masrafım en son aylık 980 lirayı bulmuştu. Aleti kurduktan sonra ise 6 ayda harcadığım rakam 420 lira oldu. Aylık 70 lira ortalama demek, reaktörün aslında sürdürülebilirlik açısından ne kadar mantıklı olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca sürekli test tüpleri ile uğraşmamak ta cabası.
     
    seaman038, Pennywise, Montimahir ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. trkz89

    trkz89

    Mesajlar:
    226
    İsim:
    Kürşat Aladağ

    Erdoğan bey aylık 980 lira ne katkısı kullanıyordunuz :D
     
  3. ersinista

    ersinista

    Mesajlar:
    170
    İsim:
    ersin
    350 tl si kesin kh tır
     
  4. 980 liralık katkı nasıl harcanır o_O ben çiçekli marka katkılardan litreye ortalama 90 gr karıştırıp 1 hafta kullanıyorum. Yaklaşık 1 dkh KH, 3ppm MG, 1 ppm CA harcanıyor günlük.

    Kent marinde MG 1200 lerde, CA 500. O tuz bana hiç uymadı. MG , KH yüksek CA normal bir tuz lazım.

    Sadece trace element katkısı marka tavsiyesiniz var mı?
     
  5. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Günlük 640 ml Kh, 350 ml Ca, 30 ml Mg. İlave olarak iz element girişi. Katkıları Grotech markanın 5 litrelik mavi bidonları ile alıyordum. Katkı tüketimleri fazla olduğu için kullanılan ürün içeriklerinin her ambalajda aynı olması elzem oluyor. Diğer türlü piyasada ciddi oranda tüketilen bir markanın ürününü kullandığımda aldığım bidonlar arasında hep farklılık oldu.

    Toz katkı olarak Dıy uygulama hiç denemedim, buna ayıracak vaktim yoktu. Fauna Marin gibi bir markanın toz katkı olarak piyasaya girişi ise daha sonraları oldu. Mesela bu markanın toz katkıları da maliyet açısından oldukça başarılı, reaktöre takviye amaçlı günlük ortalama 20 ml kadar Kh eklemesi de yapıyordum hatta ama o zamanlar yoktu işte maalesef.

    2 ay sonrasında her yer mavi bidonla dolunca ( bidon adet fiyatı 200 tl) reaktöre geçtim ve huzur kavuştum.
     
    Courageous bunu beğendi.
  6. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Burcu hanim Öyle bir katki oranı olmasına imkan yok . Test hatası yada miktar hesabında hata var. 20ppm ca ya karşılık 2.8 kh kullanılır. Mg kullanımı alg miktarı ve mercanların renk tonu ile alakalıdır (simbiyotik sayısı ile)
    Erdoğan grotech sıvı katkı kullanıyordu maliyeti o nedenle çok yüksekti ama benim gördüğüm kadarı ile çok da başarılıydı. Aynı sorun bendede var balling ıstesemde geçemem cunki maliyet müthiş rakamlara çıkar.

    ..mobile
     
    Courageous, Cyberx26, Burcu ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Harcanır Burcu hanım. Benim akvaryumun yarı büyüklüğünde olup günlük 400 ml Kh harcayan tank biliyorum. Ayrıca Kh'ın öyle 8,5-9 gibi değerlerde tutulmaya çalışıldığı da olmuyor. Zar zor 7 Kh' ı gördüğümüzde tamamdır bu diyoruz

    Size bir tavsiye; Çiçekliden ziyade Fauna Marin toz katkıları deneyin. Maliyet açısından daha ekonomik, ayrıca istediğiniz oranda çözüp kullanabiliyorsunuz.

    Trace için de yine aynı şekilde Color elements derim. İlk alım maliyeti yüksek gibi görünebilir fakat yoğun bir malzeme sanırım, az miktarlarda kullanıldığında da başarılı sonuç alınıyor.
     
    Cyberx26 ve Burcu bunu beğendi.
  8. Hesap hatası olabilir Onur Bey. Bir de tanka çok müdahale ettim iyonik denge kalmamıştır. :( O zaman bana bir yardım lazım dkh ve ppm cinsinden harcamayı bulmam için.Tank kayaları çıkarınca 400 lt desek.

    Tankı dengede tutan durum şu.

    CA Katkısı nın 1 gr ı 100 ltde 3 ppm yükseltiyor. Ben 1 ltye 60 gr karıştırdım günlük 24 ml kullanıyorum.

    MG Katkısı 1 gr ı 100 ltde 2,5 ppm yükseltiyorç Ben 1 ltye 60 gr karıştırdım 85 ml günlük kullanıyorum.

    KH Katkısı 2,5 gr ı 100 ltde 1 dkh yükseltiyor. Ben 1 ltye 85 gr karıştırdım 85 ml dozluyorum günlük.
     
    Düzenleme: 4 Aralık 2016
  9. Cyberx26

    Cyberx26

    Mesajlar:
    397
    Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    Barış Akın ÖN
    Burcu hanım bende sizin gibi c balance bıraktım, sonra çiçekli markada denemelerim oldu. Kutu üzerinde yazan oranlarla istenilen seviyeyi bir türlü tutturamadım. Sonra fauna marin ballinge başladım. Fm 4 kg tozlar pahalı gibi görünsede hesaplamalarıma göre uzun süre yeterli gelecek. Tozların yanısıra trace elementler 1 2 3 üde almanız gerekiyor. 1 ve 2 yi ca nın içine 25 er ml , 3 üde kh ın içine 25 ml olarak ekliyorsunuz. Ca ve Mg 10ar litrelik katkıya dönüşüyor. kh ise 32 lt katkı çıkarıyor. renklenme istiyorsanız da bunlara ek olarak color elements red green blue almalısınız. Ballinge devam etmeyi düşünüyorsanız tavsiye ederim.

    [​IMG]
     
    mekatronik, Burcu ve Onurs bunu beğendi.
  10. Kesinlikle denemeyi düşünüyorum, ama elimde diğer katkıdan çok var bitince geçeyim diye düşündüm.
     
    Cyberx26 bunu beğendi.
  11. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    http://www.turdak.com/balling-metodu-temel-bilgiler/


    http://www.turdak.com/fauna-marine-balling-light/

    Bu 2 yazıda bütün sorularınızın cevabını bulacaksınız. .

    Aynı oranlar ile emin önünden kilosu 5 liraya katkı alıp bedavaya balling bile yapabilirsiniz.

    ..mobile
     
    Cyberx26 ve Burcu bunu beğendi.
  12. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Aynen, durumu biliyorsun Onur. Mesele Grotech sıvıları kullandığımla ilgili aslında. Çiçeklide sonuç alamadım. Grotech çok başarılı olmasına rağmen ekonomik anlamda saçma sapan rakamlar ortaya çıkarıyor.

    Kullanılan katkılar ile birlikte eğer su şartları ideal seviyeye erişirse, kalsifikasyon hızlanır. Tanklarınızda şu anda mevcut tüketim değerleri belki iki katına bile çıkabilir ve büyümeyi işte o zaman kendi gözlerinizle görmeye başlarsınız. Diğer yandan bunu becerebilmek için illaki şu katkıyı kullanmak gerek diye bir durumda yok. Önemli olan dengeyi tutturabilmek. Bu da hobicinin tankını tanımasından geçiyor. Mesela bir tanıdığım çiçekli kullanıyor ve aldığı sonuç muazzam. O yüzden herhangi bir konuda çok kati konuşmanın doğru olmayacağını, her tankın kendine göre bir düzeni tutturup öyle devam etmesinin daha doğru olması gerektiğini düşünüyorum.

    Reaktör iyidir hoştur ama tankta tüketimin olması lazım, ana fikir bu aslında.

    Kent iyi bir tuz, diğer yandan ya büyük bir tankta ya da hızlı tüketim gösteren tankta başarılı olur bence. Çünkü küçük tanklarda su değişimleri ile birlikte değerleri oynatırsa kalsifikasyon yavaşlar veya durur. Sonrasında başa bela bir konu olan yüksek Ca değerinin düşürülmesi konusu hasıl olur ki can sıkıcı bir mevzudur bu. Çünkü Kh gibi değildir, düşmesi için illa mercanın tüketimi gerekir. Eee mercanda eğer tüketimi durdurmuşsa işte o zaman düşmeyen Ca ve düşük değerli tuz arama çalışmaları başlar.
     
    MESUT_KERİM, Pennywise, MilesDavis ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  13. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan

    Bu değerlere göre tankta rahatlıkla "büyüme yok" diyebilirim. Bunu söylerken çiçeklinin yoğunluğunu bilerek söylüyorum. En basitinden bu canlı yoğunluğuyla Kh'ın 2.5-3 kata kadar daha fazla tüketilmesi gerekir.

    Tüketilmiyorsa - büyümüyor demektir.

    Kh-Ca arasında tüketim oranları her daim eşit olmuyor. Bilindiği üzere Kh'ı aynı zamanda bakteriyolojik faaliyet ve diğer bazı oluşumlar da kullanıyor. Diğer yandan Onur'un verdiği kaba hesaba da katılıyorum. Sizdeki değer aralığı biraz fazla açılmış sanki.
     
    Burcu bunu beğendi.
  14. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Dengeyi alg için çeşitli müdahale ederek ciddi olarak bozduğum kesin, inşallah düzelecek. Plate ve montilerde büyüme günlük fark edilir boyutta, acrolarda haftalık fark edilebiliyor. Sizin tanklara göre belki de çok azdır :oops:

    Çiçekli toz katkıların tam olarak kimyasal açılımını bilemiyorum, ilk adım olarak basitçe üzerinde yazan bilgilere dayanarak, tankın günlük harcamasını bulmaya çalışıyorum. Bu katkıya geçince, 2 haftadır 2 günde bir testle değerleri sabitledim. MG ve CA da düşüş yükselme artık yok. KH la biraz daha uğraşacağım.
    Harcamayı hesap edebilsem, bunlar bitince farklı katkıya geçişim daha kolay olacak. Bana bir yardım dostlar, hesapta yanlış var mı? Kafam çok karıştı. @Onurs @mekatronik

    CA Katkısı nın 1 gr ı 100 ltde 3 ppm yükseltiyor. Ben 1 ltye 60 gr karıştırdım günlük 24 ml kullanıyorum.


    Yani hazırladığım 1000 ml katkıda 18000 ppm CA var. Günlük 24 ml ekleyerek 432 ppm ediyor. 400 lt ye bölersem etkisi günlük 1,08 ppm.

    MG Katkısı 1 gr ı 100 ltde 2,5 ppm yükseltiyorç Ben 1 ltye 60 gr karıştırdım 85 ml günlük kullanıyorum.

    Yani hazırladığım 1000 ml katkıda, 15000 ppm MG var. Günlük 85 ml ekleyerek 1275 ppm ediyor. 400 lt ye bölersem etkisi günlük 3,19 ppm ediyor.

    KH Katkısı 2,5 gr ı 100 ltde 1 dkh yükseltiyor. Ben 1 ltye 85 gr karıştırdım 85 ml dozluyorum günlük.

    Yani hazırladığım 1000 ml katkıda, 3400 dkh KH var. Günlük 85 ml ekleyerek 289 dkh ediyor. 400 lt ye bölersem etkisi günlük 0,72 dkh ediyor.

    Şunu bir çözeyim sonra mol hesabına geçeceğim :)
     
  15. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Düzenli şu degisimi yapıyormusunuz ?
    Hangi tuzu kullanıyorsunuz?
    Tuzun değerleri nedir?

    İyonik dengeyi sağlamak için yapılması gerekenleri aşağıdaki sayfada yazmıştım telefondan kopyala yapıştır yapamadım. Önce akvaryum degerlerini tuzun değerlerine getirmeniz gerekiyor.
    Bu şekilde farklı değerler çıkmasının ana nedenine iyonik dengede ki bozukluk olabilir.
    İyonik denge demek belirli değerlerin stabil devamlılığını sağlayabilmektedir.

    http://www.turdak.com/two-part-katkilarin-kullanimi/
     
    Burcu bunu beğendi.
  16. taner_1976

    taner_1976

    Mesajlar:
    86
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    taner gürsoy
    Özellikle sps ağırlıklı tanklarda katkı masrafları hat safhada oluyor.Ben de bu katkı masraflarından dolayı akvaryumdan soğumaya başlamıştım.Kazan kazan git katkılara yatır,özelliklede kh va ca.Baktım olacak gibi değil,Akvaryumportalı sağolsun,forumların güzel tarafıda bu,evde katkıları kendim yapmaya başladım ve inanılmaz derecede uyguna geliyor.Yaklaşık 4 ay gibi bir süredir kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir sorun ve sıkıntısını görmedim Allaha şükür.Herşeyi hazır alırsak bu hobiye para dayanmaz.
     
    Montimahir, Burcu, mekatronik ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  17. Tropic marin pro reef kullanıyordum son 3 su değişimini Aquaforest reef salt ile yaptım. Değerleri: 33-35 ppt arası

    Mg – 1300-1380 mg/l, S – 840-890 mg/l, Ca – 410-440 mg/l, K – 380-400 mg/l, Sr – 7-9 mg/l, dKH – 7,4-8,2, pH – 7,8-8,2

    Tank değerleri şu an: KH:8,4 (CA-KH tablosuna göre yukarı çektim, biraz hızlı oldu), MG: 1380, CA: 420 şimdi 2 günde bir test yapmaya devam edeceğim.

    Ben kısa süre önce yosun için Rem algea (hidrojen peroksit) uygulamasıyla bakteri populasyonuna çok zarar verdim, hiçbir işe de yaramadı. Bol su değişimi ve karbon ile etkileri geçti. İyi bir yosun temizliği, C-balanc ı bırakmak, Rowaphos, zeolit, karbon, bakteri uygulaması ile şu an kurtuluyorum yosundan. Bir süre sonra Fauna marine katkı paketini deneyeceğim.
     
    taner_1976 ve burak ozu bunu beğendi.
  18. Ailemin tadilat ısrarına dayanamayarak ve daha kocaman daha farklı bir proje hayaliyle bu tankı kapatıyorum arkadaşlar... Bu tankın bütün anılarını, verilen emeği düşününce içim acıyor. Ama daha güzel anılara ve daha güzel planlara inşallah :)
     
    MESUT_KERİM, Rokujou, harfuzmani ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  19. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Hayırlısı olsun diyelim, her kapanan tank bir tecrübedir.
     
    Burcu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş