1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sakal yosuna sebep olan fosfata karşı çivi çözümü...

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde ersan kpt tarafından 28 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. ersan kpt

    ersan kpt

    Mesajlar:
    157
    İsim:
    ersan devrim
    Dün portalda eskilerde yayinlanmis olan fazla fosfati dusurmek icin uygulanan civi yontemini denedim. 8 tane 5 lik demir civiyi sumpa iple baglayarak saldim ( saat oglen 4 sularinda ) bu sabah baktigimda civilerin herbirinin %70 i kadar kisimlari kirmizi pas olmustu. Bu kadar hizli paslanmalari normalmidir? Elimde fosfat testi olmadigindan henuz olcemedim ama yakin zamanda tedarik edicem. Eger fosfat seviyesi hala yuksekse civileri degistirmeye gerek varmidir,yoksa halihazirda paslanmis olanlarla iyice uygun degere yaklasana kadar devam etmelimiyim?
     
  2. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Çivi yöntemini çok tavsiye etmesek de etkili ve kesin yöntemdir.Kısa sürede pas tutmaları normal ve işi görecek olanda pas olduğu için değiştirmenize gerek yok.Fosfat değeriniz uygun değere gelene kadar kalmaları gerekiyor.
    Ancak uygulamayı nasıl yaptınız bilmiyorum ama çivileri bir elyaf üzerine akıntı alan bir yerin dibine koymanız pasların tanka dağılmasını önler.
     
    seaman038 ve ersan kpt bunu beğendi.
  3. ersan kpt

    ersan kpt

    Mesajlar:
    157
    İsim:
    ersan devrim
    Ps in ilk gozunde dipte duruyo su anda ama simdi eve gidince durso sistemindeki borulardan birinin icine koyucam, onun cikisinda da elyaf var zaten sanirim daha mantikli olur,tesekkur ederim bilgi icin..
     

Sayfayı Paylaş