1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Skimz Protein Skimmer Modelleri

Başlığı 'Protein Skimmer Modelleri' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 15 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Skimz Protein Skimmer modelleri henüz yeterince yaygınlaşan ve çok fazla kullanıcısı olmayan bir protein skimmer markası. Elbette bunun nedenleri birden fazladır, yeni olması, yapısı, motoru, henüz tanınmıyor olması vb sıralanabilir. Skimz Protein Skimmer satışı, fiyatları, ayarı ve kurulumu hakkında bazı kısa bilgiler yanında, Skimz Protein Skimmer motorunu bazı diğer markalar ile kıyaslamaya çalışacağız. Ülkemizde giderek artan protein süzücü modellerinin çoğalmasındaki etkenlerden biri de farklı firmaların markaları anlaşmalar ile bağlamış olmasıyla ticari rekabet adına farklı markaları ithal etme eğilimi görülüyor. Bu elbette çeşitlerin artması açısından güzel bir gelişme. Fakat, Skimz protein skimmer fiyat olarak çok ucuz bir protein skimmer sayılmaz. Üzerinde kullanılan Protein Skimmer motoru ise standart yapıda görülüyor. Birçok protein skimmer modellerinin fiyatlarının belirlenmesinde aslında skimmer motorları önemli etken oluyor.

    Protein Skimmer Modelleri Skimz Satış ve Kıyaslama

    Skimz skimmer modelleri.jpg

    Genel anlamda motor skimmer ekipmanının kalbidir ifadesi doğru olsa gerek. Bu açıdan Skimz protein skimmer motorunu bazı kaliteli motorlar ile kıyasladığımızda görüntü olarak da zaten yapı farkı kendini belli ediyor. Fiyatlar bu durumda elbette bir kıstas ancak arada çok uçurum olup olmadığını da gözden kaçırmamak gerek. Markaya bakmaksızın Skimz Protein skimmer modelleri dahil olmak üzere tüm protein skimmer motorlarını iyi incelenmek gerekir ve üzerine düşünmek gerekir. Ayrıca Vertex protein skimmer modellerini Bubble king motoru ile almak mümkün. Performans kıyaslamalarına bakacak olursak;

    Bubble King modelleri, Vertex modelleri, Reef octopus modelleri kıyaslamak için ideal. Aşağıda ayrıca iki farklı Protein Skimmer performansı bulunuyor, Ortalama fiyat aralığında olan Wertex protein skimmer modellerini de inceleyebilirsiniz.



    Skimz Protein Skimmer Modeelleri ve Fiyatları(201)

    Protein Skimmer gücü es5000 Skimz Protein Skimmer çırpıcılı motoru ile performans sergiler. Kabarcık plakası sayesinde içeride dönüş oluşur ve kabarcık patlaması gerçekleşir. İnceleme bilgileri verilen Skimz Protein Skimmer 201 motoru saatte 960 litre hava emer. 2000 litre deniz akvaryumunu idare edebilir. Piyasadaki diğer skimmer modellerine göre Skimz Protein Skimmer fiyatları rekabetçi yapıda şeklinde lanse ediliyor ve en düşük modelin fiyatı 920 Lira aralığında. Bir çok modelde olduğu Skimz skimmer de suyu sump bünyesinden alarak çalışıyor.

    Skimz Protein Skimmer Modelleri Teknik Özellikler

    Skimmer Pompa: ES5000 ( İtalya menşeli EDEN marka pompa )
    Hava girişi: 960 litre/saat
    Enerji tüketimi: 20 watt
    Skimmer Ölçüler: 23.6 x 23.6 x 56cm
    Akvaryum hacmi: 800 – 2,000 litre arası

    Skimz Protein Skimmer Modelleri Genel

    Özellikle teknik bilgileri verilen 201 modeli 2000 litre akvaryuma yeteceği lanse edilse de bu hacim abartı görünüyor. Verilen hacim kıstaslarında deniz akvaryumu bünyesinde bakılacak canlıların türleri ve sayıları hacim belirtilmesini imkansız kılar. Ticari ve ön bilgi edinilmesi adına verilen bu değerler belirsizlik içerir ama fikir verir. Genel olarak baktığımızda Skimz protein skimmer modelleri fiyatları olsun, genel motor yapısı olsun standart iyi bir skimmer görüntüsü veriyor. Piyasa da fiyatları üzerine çok az daha eklendiğinde çok daha fazla performans katkısı sağlayacak protein skimmer modelleri bulunuyor. Başka araştırma örneği vermek gerekirse, Reef octopus protein skimmer modellerine de göz atmanızda yarar var. Maddi imkanlar veya farklı nedenler ile tercih edildiğinde Skimz orta yollu bir akvaryum yürütmenizi sağlayabilir. Skimz Protein Skimmer ekipmanı aşağı yukarı bu durumda.

    Akvaryum Portalı
     
    Düzenleme: 23 Mayıs 2015
    Cuneyt K, hasan1958, nemesistr ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Skimz PS lerden birtanesini inceleme fırsatım olduğunda motorunun meşhur PSK2500 lere çok benzediği dikkatimi çekmişti üstelik enerji tüketimi de oldukça düşük.
     
  3. argento76

    argento76

    Mesajlar:
    328
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    bülent
    Slm,
    Ben sm201 kullaniyorum. Kendisinden memnunum :)
    650 lt.
     
  4. MERT TEZ

    MERT TEZ

    Mesajlar:
    9
    İsim:
    MERT TEZ
    Bilgilendirme amaçlı olarak eklemek istediğim bir husus var. SKIMZ firmasının, ATB ve Bubble King gibi markaların kullandığı İtalyan menşeli Askoll modifiyeli modelleri de mevcuttur.

    [​IMG]

    [​IMG][​IMG]

    Interzoo 2012 fuarından birkaç kare

    [​IMG]





    [​IMG]
    [​IMG]

    Skimz SL250 Leopard modeline ait çalışma videosu.

    1650 litrelik bir sistemde çalışmaktadır.

     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
  6. MERT TEZ

    MERT TEZ

    Mesajlar:
    9
    İsim:
    MERT TEZ
    Skimz - SL300 Leopard Internal Protein Skimmer
    3.083,20 TL KDV dahil

    Skimz firmasının 2012 yılında piyasaya sürdüğü en yeni ürünü olan Leopard serisi protein skimmerlar, patentli yeni dizaynı olan Integrated Inverted Cone ( IIC ) - Birleşik Ters Konik sistemi ile yine bir ilke imza atmıştır. Kendine özgü bu yeni sistemin avantajları ile akvaryum filtrasyonunda ultra performans elde edilmektedir.

    Teknik Özellikler:
    Pompa :
    2 x LS6000 - ATB ve BubbleKing marka protein skimmerlarda kullanılan, İtalya menşeli modifiye edilmiş Askoll marka pompa

    Hava girişi :
    4200 litre/saat

    Güç tüketimi :
    76 watt

    Ölçüler :
    47 x 47 x 58.5 cm

    5000 litre kapasiteli akvaryumlara kadar uygundur.
     
  7. MERT TEZ

    MERT TEZ

    Mesajlar:
    9
    İsim:
    MERT TEZ
    SKIMZ SL250 Leopard Internal Protein Skimmer
    2.333,55 TL KDV dahil

    Skimz firmasının 2012 yılında piyasaya sürdüğü en yeni ürünü olan Leopard serisi protein skimmerlar, patentli yeni dizaynı olan Integrated Inverted Cone ( IIC ) - Birleşik Ters Konik sistemi ile yine bir ilke imza atmıştır. Kendine özgü bu yeni sistemin avantajları ile akvaryum filtrasyonunda ultra performans elde edilmektedir.

    Teknik Özellikler:
    Pompa :
    LS6000 - ATB ve BubbleKing marka protein skimmerlarda kullanılan, İtalya menşeli modifiye edilmiş Askoll marka pompa

    Hava girişi :
    2100 litre/saat

    Güç tüketimi :
    38 watt

    Ölçüler :
    41.5 x 29.3 x 55.8 cm

    Kapasite :
    3,500 litre kapasiteli akvaryumlara kadar uygundur.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Modifiyeyi ben de yapıyorum sonuçta, firmanın markaya motor üretmesi farklı olsa gerek? Fiyat modifiye motorlar ile baya güzel olmuş.
     
  9. MERT TEZ

    MERT TEZ

    Mesajlar:
    9
    İsim:
    MERT TEZ
    Sanırım biraz ifade karmaşası olmuş. Dediğinizi şimdi doğru anladım sanırım. Yukarıda modifiye edilmiş derken aslında SKIMZ için özel üretilen pompalar kullanılmış demek istedim.

    Ana blok sonuçta Askoll; ancak impeller, venturi ve diğer ek gövde parçaları SKIMZ'e özel olarak üretildi.
     
  10. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Evet görünen o ki ATB ve Red Dragon gibi bir çırpıcı odası yapmış Askoll bloğu üzerine ama fiyatları da oldukça yukarı çekmiş, Bu durum Skimzleri BK, Vertex ve atb'ye işlev olarak denk ürün haline getirse de alternatif yapmamış :(

    Yani sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte :(
     

Sayfayı Paylaş