1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

ZeoLife Akvaryum Zeolit

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Eray inan biz de bilemiyoruz. Zeolit, esnafa ulaştırmak hedeflediğimiz ucuz ve en iyi zeoliti hobiciye ulaştırma arzusuna sekte vurur. İlyas yani Kızıldeniz Akvaryum ile bunu tartışalım forumunda bakalım. Nasıl kargolar, kaça verebilir, üzerine ne koyabilir görelim. Biz uğraşamayız çünkü bu işle.
     
    Snowblind ve barbs bunu beğendi.
  2. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Temel ağabey sen var ya sen hakikaten de bir numarasın :) Elinden geldiğince yapmış olduğun bu destekler inan ki bizler tarafından çok büyük övgü ve saygıyı hak ediyor.Aramızda 724 km. olsa dahi ben her daim yanınızdayım.Bu günlere gelene dek yaşamış olduğunuz zorluk ve sıkıntıların çok çok az bir bölümünü bilebilsem de,yine de yapabileceğim bir şey olması durumunda desteğimi esirgemeyeceğimi zamanında belirttiğim gibi şimdi de vurgulamak isterim.
     
    taakaa, cirol, BulentS ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Evet tecrübelerimi paylaşmak isterim,
    Öncelikle şu geçtiğimiz 10 gün içinde sattığım çeşitli balıkları yakalamak için 3 kez akvaryumun kayalarını ve mercanlarını dışarı alıp tekrar yerleştirdiğime söyliyeyim...Bu süreçte %100 bakteri ölümleri ve amonyak oluşumu oldu tankımda ama ne bir mercanımda ne de bir balığımda sorun yaşadım...Su çamur halindeyken bir gün gibi kısa bir süre içinde su berrak ve görünmez bir hal aldı her 3 seferinde de.....Tabi YIKIKZEO sumptaydı bu zamanlarda.....Bu 3 doldur-boşalttan sonra en son geçtiğimiz c.tesi eski zeoliti atarak yenisini koydum tekrar....Benim tecrübelerim şimdilik bunları gördü.....Sorunsuz akvaryumlar dileklerimle
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sağ olasın Ozan, tecrübe ve gözlem iyidir, aynen devam yakında karaborsa olursa şaşırmayın.:D
     
  5. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Sayenizde abi.....gün geçtikçe foruma ne kadar geç katıldığımın farkına varıyorum.....burası evim gibi oldu inanın:portaliseviyoruz:
     
    Kızıldeniz Akvaryum ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Marinelife zamanında sen oradayken bana ve foruma bakışınızı açıkça yazsana gülelim Ozan.:koptum: Psikopat geldi mi diyordunuz?:koptum:
     
  7. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    :D
     
  8. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Foruma bakışım hiç kötü olmadı benim....Üyelik tarihime bakarsan 2009 da üye oldum foruma....benim yanılgım bunca değerli bilgilerin paylaşıldığını görememek oldu...Neyse zararın neresinden dönersek kardır dedik geldik abicim :)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mahir ürününüz deyince bir tuhaf oldum.:) Savunma yapan esnaf gibi hissettim kendimi, bu tarz durumlarda esnafın işi zor sanki.:)

    Bir kere altını çizmem gereken bir şey var. Zeolit kullanımına öyle amonyak tutar, amonyağı yok eder gibi kısır bakmıyorum. Kısaca, amonyak tutması benim için sonraki faydalar. O da her zaman fayda sağlamaz amonyak toplaması. Dengeli olunmaz ise biyolojik yaşamın besin zincirini alt üst edebilir.

    Nitrat değerini indirmesine gelince, bu üzerine yazışmak gereken bir konu. Biraz soru cevap mantığında gitmek iyi olur.

    Örnek olarak sen bildiğim kadarıyla anaçları yumurtlatmak için normalden fazla ve normalden daha fazla protein içeren gıdalar veriyorsun balıklara doğru mu? Bunun anlamı Nitrat olacak olan maddeleri normalden yüksek uyguluyorsun. Peki Nitrat olacak olan bu maddeler önce hangi formda bulunur ve azot zinciri başlar?

    Sonra Nitrat zeolitin direk topladığı hedef olabilir mi bunu tartışalım.
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Karşında bugüne kadar hiç zeolit kullanmamış bir hobici var.:) Literatür ile aram olmasa da, mantık ve araştırma, gözlem yanım idare eder. Dikkat edersen piyasaya sürülen tüm zeolitler papağan gibi amonyak vurgusu yapar ve forum tartışmalarına bakacak olursan ise, kısır bir döngü ile tam kavranamamış bir kimyasal görürsün. Hatta sadece amonyak toplar ifadeleri ile zeolit türleri lanse edilir ve pazarlanır. Çünkü diğer unsurları saydığında sudan aldığı potasyumu, kalsiyumu da izah etmeleri gerekir ki buna da çap ister, dolayısı ile sadece amonyak toplar sloganı nedir size bıraktım.

    Fakat ilk döngü amonyaktan başlar, nitrit olur, nitrat olur demediniz, aslında bu kısmen doğru olsa da, nitrat haline gelen daha birçok madde akvaryumlara sokulur. Zeolit organik, inorganik, amonyum nitrat, fosfat ve çözünmüş organik maddeler, humik asit, ağır metal, mineraller, silikatlar, alüminyum, Sodyum, Potasyum, Demir, Manganez adsorbe eder. Bir zeoliti akıllıca ve basit hedefle kullanmaz isen fayda alırsın. Ben zeolit kullanacaksam kendim bulurum dedim Bülent kardeşime.:) Sağ olsun kırmadı. Zaten basit baksan bile baştan fazla amonyağın toplanması dahi zincirin başı alındığı için nitrat değerinin düşmesi anlamı çıkar. Deniz Akvaryumu Zeolit Nedir makalesinde aşağıdaki ifade yer alır.

    Konuda sözü edilen zeolit türü 70 çeşit zeolit türü içinde dünyada bir üst kalitesi olmayan ve işlevine yakın işlev sergileyecek başka türü bulunmayan bir zeolit türüdür.Üzgünüm ( zeolit markaları için) ama böyle.;)
     
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Öncelikle harika bir yazı Mahir, birçok unsuru zaten yıkık zeo ile aynı ama arada küçük çaplı ayrı baktığım unsurlar var. Bu yazıyı yıkık zeo kullanımına veya tanıtımında düzenleyerek kullanmak isterim izninle.

    Zeolitin ara sıra sallanması daha iyi emiş için mantıklı ama üzerindeki bakteriler sallanma sonucu suya dağılır ve besin olur kısmı bence komedi, bunu yerli bir zeolit ürünü aynen kendi açıklamasında kullanmış. Fakat dağılan tortu mercan ve su süzücülere besin olabilecekken, sözü edilen bakteriler yem tanımına pek uymuyor. :) Bu kısmı yıkık zeo açıklamasında kullanmayız.

    Bunun dışında kısıtlı bölümde ifade ettiğim Nitrat bizde yok ifadesinin nedenini yazından anlamışsındır veya anlıyoruz.

    Dünyanın en kaliteli zeoliti bu ülkede olduğu bilimsel gerçek,.o yüzden zeovit kumda top oynasın.:)

    Tecrübesel baz;

    Gereğinden fazla kullanım mercan etkisi süper açıklanmış ve aynen yaşadık, tecrübe ile sabit.

    Debi konusunda bu kadar düşük olması gerektiğini tam kavramamışız, yüksek kullandık ve bundan pay çıkaralım.

    Reaktör içinde kullanımı file kullanımına oranla daha fazla artı ve etkilere sahip.

    Doz ve mevcut akvaryum yapısı değişim süresinde çok önemli.
     
    Düzenleme: 18 Haziran 2015
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok emin şekilde yazmak istemiyorum sallama sonucu çıkan bakterilerin besin olma konusunda, bu yüzden bence ifadesini kullanıyorum. Fakat Reef.edu makalesi mercanların tükettiği bakteri türünün bakteriplankton olduğunu yani sabit yaşayan baktetiler olmadığını söylüyor, suda gezen birçok bakteri türü olduğu bir gerçek sonuçta. Tabii Reef.edu da yanılıyor olabilir. Makaledeki bakteri türlerini sen kısa bir araştırma ile çözebilirsin.

    Kumun oynanması, bir tortu veya bakteri kolonisinin zorlama ile suya dağıtılmasına verilen olumlu tepki, dağılan inorganik yüklü tortu veya gazlardan vs olabilir.
     
  13. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Yıkıkzeo işe yarıyor, bekleneni yapıyor. ben tankımda olumlu gelişmeler gördüm. Tankımda yosunlanma çok çok azaldı sadece üst kısımda ışığın en yoğun olduğu yerde az miktarda yeşil kısa algler var pek problemim yok onlarla hermite ve tange gıda olmakta onlarda. Tabi bu arada DIY bir bakteri besini kullanmadım değil onunda faydası olduğuna inanıyorum.

    Temel abinin daha önceki yazılarında da bahsettiği gibi Dünyanın en kaliteli en emici zeolitlerinin çıktığı ülkelerden biri Türkiye. Bu kaynağı iyi değerlendirmek gerekiyor.
     
  14. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Özelden adresi alayım :)
     
  15. ayberkbyberk

    ayberkbyberk

    Mesajlar:
    6
    Yer:
    KIRKLARELİ
    İsim:
    ayberk
    Zeolit nasıl alabilirim halen devam ediyor mu satışlarınız?
     
  16. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Evet satışlar devam .
    Akvaryummarketi.com adresinden veya Kızıldeniz akvaryum, ekstreem akvaryumdan alınabilir .


    Seyyar cihazdan online.
     
  17. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Uzun süredir zeolit'ten bulamıyorum. Satışının devam ettiği bir site var mı?
     

Sayfayı Paylaş