1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 18 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Deniz akvaryumu beyinlerde başlar ifadesi aslında basit bir akvaryum sahibi olmaya karar vermenin ifadesi veya yansıması değildir. Deniz akvaryumu kavramı konusunda aklınıza gelebilecek her bir bileşenin başladığı veya bittiği yer beyinlerimizdir. Deniz akvaryumu başarısının göreceli olacağı veya başarıyı aslında paylaşılan fotoğraf kareleri veya izlenen videolar ardından beyinlerimizde şekillendirmiş olabileceğimizi unutmaktayız.

    Deniz Akvaryumu Gerçek Başarı:

    [​IMG]

    Deniz akvaryumu başarısı veya beğenilen canlıları yaşatmak adına sınırsız sayıda denemeler sonrası veya veya farklı ekipmanlara yönelmeler, birkaç veya belki de birçok canlı ölümü sonrası gelen başarı mıdır sizce? Başarı mı yoksa başarısızlık mıdır? İnce bir çizgi üzerinde düşünürseniz evet kişi canlı kayıpları yaşamıştır ama tecrübe kazanmıştır ve bir şekilde istediği canlıyı sonunda yaşatmıştır, kendince veya kimilerine göre başarı sayılabilir ama başarısızlığın dik âlâsıdır karşımızdaki süreç. Akvaryum Portalı sayfalarını deniz akvaryumu bilgileri ile doldurup taşırsanız dahi deniz akvaryumu sahibi olacakların veya olmuş olanların başarı anahtarı aslında kendi beyinlerimizdedir. Eğer doğru düşünce yapısı olmaz ise bilgi de işe yaramayacaktır...

    Kavram olarak 'Yaşar yaşar' şeklindeki bakış açısı ne yazık ki geriye dönük sadece gider listesi kabartmaktan öte bir işe yaramaz.

    Deniz Akvaryumu Kurulumu Başarısı:

    Deniz akvaryumu kurulumu için arzu, heves ve yine egolarımız üçgeninde beynimiz ilk doğru kararını deniz akvaryumu kurulumu olarak verir. Hobi içinden biri olarak elbette beynimizin ilk ve belkide ne yazık ki doğru olarak alacağı nadir kararlardandır. Bu noktadan sonra beynimiz ile cebimiz arasinda doğru bir iletişim kurmalıyız. Cebimizi dinleyerek acele ile ekipman veya deniz akvaryumu malzemeleri alıp ortaya çıkan deniz akvaryumu yapısına uygun olmayan veya canlıya göre hazır olmayan akvaryumlara neler eklendiğini ve yine nelerin telef edildiğini platformlarda görmek mümkündür. Önce canlı satın almak ve sonra canlı hakkında araştırma yapmak bile masum kalıyor aslında, bir de araştırma kısmının ancak sorun veya sorunlar yaşanınca başlıyor olması gibi bir gerçek var. Deniz akvaryumu kurulumu sırasında beynimiz cebimizi düşünür ama ne yazık ki aynı beynimiz basit ve kaliteden yoksun ekipman yapısıyla kurulu akvaryuma ciddi paralar verip canlı alırken pek cebimizi düşünmez, işte size beynimizde doğru karar alınması gereken bir deniz akvaryumu tarafı daha. Satın alınan canlılara baktığınızda verilen rakamın önemli ekipmanlardan biri olan Protein skimmere verilen rakama katılmış olsaydı elimizde daha güçlenmiş bir yapı olacaktı. Yine bu mecazi söylem değildir ve platformlara bakmanız yeterlidir. Satın alınan canlıların hassasiyet derecesine göre kaybı sonrası elde balık yok ama kalitesiz protein skimmer sump içinde bize bakıyor olacak. Oysa sabırlı olunarak hem canlı yaşamı kurtarılabilir ve hem de arzu ettiğimiz canlıyı ilk seferinde bakabilirdik...kimbilir?

    Deniz Akvaryumu ve Beyin Zenginliği:

    Deniz akvaryumu sahibi olmayı arzulayan birçok kişi vardır ve hep olacaktır. İnsanoğlu zenginliği olan karakter değişkenliği her alanda olduğu gibi basitçe bu alanda da farklı beyin ve düşünceye sahiptir. Elbette hep platformları örnek veriyorum ama unutmayalım ki sanal alemin ganimeti olarak topluluk şeklinde bu konuyu tartışabilmekte ve yine farklı beyin yapılarını yakından görmekteyiz.

    Sadece okuyanlar; Evet sadece deniz akvaryumu adına okuyan ve beyninde deniz akvaryumu olgusunu kurgulayan karakterler vardır. Bunların platformlarda kendilerini göstermeleri genellikle başları sıkışınca derdine çare için olur. Yahut içinden çıkamadığı deniz akvaryumu konusu için olur. Hata yapmaya daha meyilli ve yakındırlar. Aslında istisnalar yoktur diyemeyiz çünkü çok kabiliyetli olanları da mutlaka çıkacaktır...çıkmaktadır.

    Gerçekten danışan deniz akvaryum meraklıları; Gerçekten danışırlar ama ne yazık ki herkesin dediğini alır veya herkesten biraz alır ve hatta bunları başka yerlerde bilgi anlamında satan karakterler vardır. Bu karektedeki akvarist gurubu beyin ile cebi arasındaki bağlantıyı asla başarılı yapamaz. Sadece platformlardan her okuduğundan biraz almak ile kalmayıp esnaf arkadaşlarında doğru veya yanlış yönlendirmelerini dağınık bilgi dağarcıklarına eklerler.

    Deniz Akvaryumu Beyinle Başarılır:

    Soran, okuyan ama beyni ile cebi arasında iletişimi koparmayanlar; Gerçekten bu tarz karekterleri de net görebilirsiniz. Hatta kendisinden deniz akvaryumu adına ilerleme fotoğrafları bekleyenleri çatlatırcasına sabırlıdırlar ve bunu yaparken %30 canlı yaşamına değeri ve yine %70 ceplerinin yaşamına değer verirler. Bu noktada bu ifadeyi üzerine alınmayanlar arkasına yaslanıp tekrar düşünebilir....

    Kendisini yönlendirenlerin akvaryum tecrübesine saygıları vardır ama kendince deniz akvaryumu kurulumu adına fikirleri de vardır. Deniz akvaryumu onlar için yeni bir çevre, yeni bir ortam, yeni ve yabancı ilişkiler üçgenidir. Bu yabancıların farkında ve araştırmaları ile yönlendirenlerin dahi 'evet o da güzel fikir' demelerini sağlarlar. Deniz akvaryumu tek düzey kurulum şekillerini içermez ve bunun farkındadırlar. Dalga motoru adetinden kısmak, filtrasyonlarına güç katabilecek atraksiyonlar onlar için kayda değer verilerdir ve değerlendirilir. Herkes sıfır ekipman alacak diye bir kural yoktur. Böyle bir kural olmadığını beyinleri düşünür ve bu noktada danışacakları konu ikinci el ekipmanın verimi, fiyatının uygunluğudur. Tam da bu noktada yönlendirenler veya kendi örnek ekipman protein skimmer için şöyle der 'Protein skimmer bir pleksi gövdedir ve sağlam ise sağlamdır. Bunun asli yeri motorudur, ben felanca fiyata bunu alırsam ve en kötü ihtimal ile sıfır motorunu eklersem bana kaça mal olur' Bu sorunun yanıtı genellikle sıfır motor ile ekipmanın sıfır fiyatının yarısına mal olur şeklindedir. Deniz akvaryumu beyninde şekillenirken cebi doğru orantıda ilerlemektedir. Canlı ekleme aşaması dahi hediye farglara büyük önem ve değer vermek şeklindedir. Çünkü beyni hazır büyümüş canlı eklemenin cazibesi kadar küçük frag parçasının büyütülmesinin de doğru bir kavram olduğunun ve hatta sağlıklı, başarılı, görsel bir deniz akvaryumu ortamının 1-1,5 yıl sonunda kendini belli edeceğini iyi bilir. Doğru kurgulanmış, iyi hesaplanmış, tecrübeli akvaristlerin görüşleri ile kendi fikirleri harmanlanmış, hedef yapılan canlılar belirlenmiş ve satın alırken titizlik ile seçilmiştir ve belki de bazılarına değersiz gelen bir canlının ölümü onlarda derin izler bırakmıştır. Bu derin iz bir sonraki hareketin bir öncekinden daha emin ve sağlam olacağının garantisidir onlar için. Bir ekleme daha...Deniz akvaryumu kavramında hatalar dağdan kopan çığ gibi büyür ve bir gün altından kalkılamayacak boyutlara ulaşarak gelir kapıya dayanır, bu çığ en çok bir önceki deniz akvaryumu ile ilişkilendirdiğimiz karekterlerin kapısına dayanır ve çoğunlukla yola deniz akvaryumu konusunda beyni ile iyi anlaşanlar devam eder....Sizce de deniz akvaryumu beyinde başlar mı?

    Akvaryum Portalı;
     
    Düzenleme: 12 Mayıs 2016
  2. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Bence deniz akvaryumu cep'te başlar canım.:heyo:
     
  3. ikaros

    ikaros

    Mesajlar:
    241
    İsim:
    Fevzi Kurtalan
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Abi adı üstünde birazcık TUZLU su

    tem03.gif
     
    Utarid bunu beğendi.
  4. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    Sadece deniz akvaryumu mu beyinde başlar? Tabiiki hayır.
    Google indeksi bile beyinde başladığına göre, herşey beyinde başlar diyebiliriz. :heyo:
    Cepte akrep var Teoman abi, sürekli söylerdin, unuttun galiba. Elimizi atmazsak sorun olmaz.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Çok sağ ol, dediğimi yapın yaptığımı yapmayın.saat:gif
     
  6. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    İzindeyiz Temel. :)

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
     
  7. ikaros

    ikaros

    Mesajlar:
    241
    İsim:
    Fevzi Kurtalan
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Temel abi imam os.... cemaat sıç..... diye bir laf vardır.
    İzindeyiz super:gif
     
  8. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Üstat süper bir yazı dizisi olmuş eminim herkes bu yazıda aha ben bu karekterdeyim demiştir.

    Evet beyin asıl kararların verildiği yerdir. Ama şöyle bir gerçek var bilgi az olduğunda beyin düzgün karar veremiyor ve işin rengi değişiyor.
     
    Erol bunu beğendi.
  9. inifnity

    inifnity

    Mesajlar:
    1.020
    İsim:
    ismail işçi
    Cevap: Deniz Akvaryumu Beyinlerde Başlar

    Kulaklarım baya çınladı...
     
  10. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Biryerde okumuştum.bizi yöneten aklımız değil mantığımızmış.aslında mantığımızda göründüğü kadar masum deyil.bizi zor durumlara sokan cebimizde paramız yokken kredi kartlarına yönlendiren hep mantığımızmış.aklımızda buna karşı koyan oğlum bak git diyen imiş.yani aklımızı kullanırsak en az hasarla mantığımızı kullanırsak bu hobinin kumardan alkolden farkı kalmaz (bence).
     

Sayfayı Paylaş