1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde halilkocan tarafından 21 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Selamlar portal sülalesi;

    Arkadaşlar bildiğiniz gibi 200 LT lik bir marin tank kurmay çalışıyorum PS olarak ta Aquamedic turbo flator 1000 marka PS var. Bu PS bana ileride sıkıntı yaratır mı bilmem ama, genelde gördüğüm kadar birçok hobici BUBBLE MAGUS PS kullanıyor. Bu denli tutulan ve kullanılan bir ürün olduğundan dolayı bende düşünmeye başladım, Aslında aklımdaki PS içerisinde PSK2500 olan bir PS ama fiyatları baya bir yüksek. Açıkçası 2. el de pek düşünmüyorum en azından motorunu.
    Bir ilanda "0" BUBBLE MAGUS NAC7 buldum 300 TL sizce nasıldır ? veya tavsiye edeceğiniz başka bir ürün olabilir mi ?
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Bu fiyatlarda daha kalitelisi yok maalesef. Ben nac6 kullanıyorum ve gayet memnunum. Sizinki bir de konik olacak; 200lt için fazla bile gelir. Motoru içeride,bozulursa ne yaparım diye düşünmeyin; hem psk2500 hem de aquabee motorlar uyuyor. Fiyatı da uygunmuş
     
  3. Toygar NİRON

    Toygar NİRON

    Mesajlar:
    1.372
    Yer:
    İstanbul/Türkiye
    İsim:
    Toygar Niron
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Nac7 200L için yüksek bir güç demek.İşinizi çok rahat görecektir.Daha düşük bir modelde seçilebilir 200L için. Nac5'ler üretimden kaldırıldı bildiğim kadarı ile.
     
  4. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Nac 7 uygun olur. Daha düşüğü sıkıntı yaratabilir. Bubble magus parasına göre iyi ps. Fakat motorları iyi değil. Ama sana güzel olur nac 7.
     
  5. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Motorda fena değil bence Fatih. Ben memnunum,daha önce toplamıyor zannediyordum ama canlı yükü arttıkça iyi toplamaya başladı.
     
  6. Toygar NİRON

    Toygar NİRON

    Mesajlar:
    1.372
    Yer:
    İstanbul/Türkiye
    İsim:
    Toygar Niron
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    NAC7 450-600L'lik akvaryumlarda gayet başarılı sonuçlar çıkarıyor.Kişisel fikrim PS de bizlerin fazla mübala yaptığıdır.Nasıl ki 200L bir akvaryumda 6000S/L geri dönüş motoru kullanılabilinirse aynı şekilde NAC7 de kullanılabilinir ama fazladır,boşuna bir masraf dır ileriye dönük farklı bir plan yok ise.NAC7'nin 200L bir akvaryum için yeterli gelir mi gelmez mi tartışması bile lüzumsuzdur.Bu yargılardan bir an önce sıyrılmak gerektiğini düşünüyorum.Bu tür yaklaşımları sadece bizlerin yaptığını Global olarak ise abartıyı seven azınlık tarafından uygulandığını gözlemliyorum. NAC7'yi kendi toplumum dışında 450L altında kullanan kimseyi görmedim. Resmi sitesinde verilen bilgi en az 500L dir. Bu bilgile içi boş akvaryumlar için verilmiyor ki biz canlı yükünü tartışalım.Şahsen alacağım PS NAC7 olacak çünkü bir sonraki projemde kurmak istediğim akvaryum hacmi Sump hariç 450-500L civarıdır.Yetersiz geliyor ibaresini de henüz hiç bir yerde göremedim.Ancak şöyle olabilir.Yanlış kullanılıyordur.Kullanılması gerektiği gibi kullanılmıyor dur.

    Biz burada acaba 200L akvaryumuma yeterli gelir mi yi tartışırken firma 700L için onay veriyor. Kullanım kılavuzlarında ''lütfen tıka basa doldurmayın'' yada ''boş akvaryum için geçerlidir bu hesaplar'' da denilmiyor.Bizler abartıyoruz.Yada yeterli performansı gösterebilme sini sağlayamıyoruz kullanmasını beceremiyoruz.

    Araştırmalarım neticesinde edindiğim kişisel fikirler imdir Halil Bey.Bende sizin gibi PS üzerine yoğunlaşmış durumdayım bir kaç haftadır.Mevcudum ise Reef Octobus NS80 dir.
     
  7. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Maalesef yanlış araştırmışsınız. Tek tek cevap vermek yerine kısa bir örnek vereyim. Bubble magus, bm99 modeli 300-500lt 523 lira, nac6 400-600lt 416 lira o zaman bm99 alanlar boşa para veren azınlıklar mı oluyor? Sizce arada hiçbir fark yok mu? Bir diğer örnek otuz adlı internet satış sitesinde ''atman'' kafa motorları için kullanılan ibare '' Çin malı motorlar fabrika verisinin %70 verimiyle çalışmaktadır. Yine aquabee motorlar için '' fabrika verisi 1.6m yazsa da en fazla 1.0m yüksekliğe su basabilmektedir''. Bunlar aynen siteden alınmıştır. Bahsi geçen protein skimmer'da kullanılan motorda atman olduğuna göre, kimin nasıl bir canlı yüküne sahip olduğu/olacağı bilinmezken de fabrika verilerine nasıl güvenilebilir?
     
  8. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Arkadaşlar pek tartışmaya gerek yok neden PS baktığıma gelirsek bende kinde 1000 litre yazıyor ama Teoman abi de kullanmış onada sorabilirsiniz 1000 litre kaldırır mı diye. Birde çin malı değil alman malı Aquamedic ona rağmen yazdığı değer gerçek değer değil. Büyük istiyorum çünkü Temel abi gibi kaçımız akvaryuma kartal tarama atabiliyor, veya sistem kurulu iken kumla oynuyor. Bunlar sadece örnek tabiki.
     
  9. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Üzerinde yazan ibareler neye göre bilmiyorum ama kesinlikle o hacimlere yetersiz geleceğinden eminim Toygar bey. Bir çok akvaryumcuda da görmüş, uzun süredirde incelemişimdir. Umarım o hacimde aldığınızda pişman olmazsınız.

    Burak abi motoru fena değil ama o gövde daha kaliteli motoru hak ediyor bence.
     
  10. Toygar NİRON

    Toygar NİRON

    Mesajlar:
    1.372
    Yer:
    İstanbul/Türkiye
    İsim:
    Toygar Niron
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    ''Çin malıdır kötüdür'' hayır her zaman kötü değildir işçilik ucuzdur.Dünyanın her sektördeki önde gelen firmaların etiketinde MADE IN CHINA yazar.BM hem çin malıdır hem çinde üretilir bu rakiplerine oranla fiyatını makul yapar kötü olduğu anlaman gelmez.

    ''Bubble magus, bm99 modeli 300-500lt 523 lira, nac6 400-600lt 416 lira o zaman bm99 alanlar boşa para veren azınlıklar mı oluyor?''

    Konumuz motor değil Burak Bey.Fiyat performans olayına girersek dört ayrı firmanın 4 ayrı 600L kapasiteli modelleri arasında uçurum mevcut zaten.Hepsinin içeriği farklı.Konumuz verilen değerin gerçekliğidir.BM 700L veriyorsa bizim 200L tartışması yapmamız yersizdir diyorum sadece.Atman ı tartışmayalım bu yüzden.Hepimizin ortak kanısı ''kesinlikle alma'' olurdu bundan eminim.Bu yüzdendir ki BM 2500L/S lık motor kullanıyor olmasına karşın hemen hemen 4 de biri bir değer ile maksimum 700L demiş.Bir yandan Eheim kullanan ATB Mikro Size Skimmer yarısı bir değer ile 600L demiş.

    Yeridir diye düşünerek;

    Düşünülmesini istediğim bir diğer husus da Atman nın sekötüre verdiği darbedir.Bakınız ithalat ve ihracat yaptığım için yakın çevremden tecrübe edilen bir görüşmeyi kısaca aktarmak istiyorum.Konu led lambaların getirtilmesi ile ilgili.Türk firması ile anlaşma yapan Çin firmasından şöyle bir soru gelir.

    Üzerine ne yazalım? Firma soruyu anlamaz ve logo istemiyoruz der.

    Çin firması yine sorar; Hayır kaç led yazalım?

    Türk firması; kaç led varsa onu yazın biz bu soruyu anlayamadık.

    Çin firması cevaplar; Genelde Türkiye'den gelen siparişlerde 4'led ise 8 8'led ise 16 yazın diyorlar.
     
  11. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Ben motora kötü demedim zaten, fiyat performans olarak uygun bulduğum için kendimde satın aldım ve nac6 kullanıyorum şuan. Fabrika değerlerinden ziyade Temel abi,Teoam abi yada diğerleri ne söylemiş ona bakarım ben. Tecrübe edilmiş ve öyle yazılmış cümlelerdir çünkü bunlar. Benim demek istediğimde olayı fabrika verisi olarak değil de, gerçekte nedir ne değildir ona göre bakalım. Yoksa Halil neden 1000lt yazan protein skimmer'ını değiştirsin. Yeri geldiğinde tecrübe ettiğimizde üzerindeki değerin doğruluğunu yazarız. Mesela eheim 3000 için yazmıştım daha önce fabrika değeri neyse o dur. Alman markası ama nerede üretilmiş bilmiyorum belki de Çin'de üretilmiştir.
    Protein skimmer olayı ekstra dikkat edilmesi gereken bir nokta. Sonuçta herhangi bir tang türü için en aşağı 300-400lt uygundur; ama 100lt'lik akvaryumlarda bile görmek mümkün bu türleri. Yani canlı yükü sandığınızdan daha önemli; mesela 10tane chromis'in verdiği atığı büyük bir blue tang tek başına verebilir.
     
  12. Toygar NİRON

    Toygar NİRON

    Mesajlar:
    1.372
    Yer:
    İstanbul/Türkiye
    İsim:
    Toygar Niron
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    En nihai sonuçlar elbette bizzat tecrübe edenler tarafından verilecektir.Ben fikirlerimi dile getirdim.Hepsini tek tek deneyerek kıyaslama şansı pek mümkün görünmüyor.Bu işlem yıllar sürecektir.Bu yüzden bir çoğumuz rüşdünü ispatlamış markalara yönelmeyi tercih ediyoruz.
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Ilginc bir tartisma olmus ama aslinda isin rengi nettir. Nac7 200 litreye cok gelmez, gelemez. Cunku cok gelir diye bir tabir sadece hobicinin hedefleri arasinda eriyip giden ucu acik bir ifadedir.

    Bircok motoru bozdum, denedim, topladim. Protein skimmer demek motor demektir ve govde tasarimi dahi motora hizmet eder.

    250 Liraya modifiye New jet ps motorunu gordugumde guldum resmen. Oysa 90 liraya aldigim Rio motor orjinal haliyle komediyken' hava emis ve pervane oynamasiyla agubee motor dahil kabarcik anlaminda bircok motora 10 basar duruma geldi. Kisaca fabrika verilerine degil ayarlarina da guvenmem. Bir ps eger hacime gore ucuk buyuklukte degilse sizi rahatlatir. Sudan gucuyle baska seyler de toplar fikri cikabilir ama bu dikkate alinacak ve faydasiyla kiyaslama yapildiginda geri plana atilacak bir durumdur.

    Cep mesaj...
     
  14. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    EEE peki sonucu nereye bağlayacağız, Temel abi 2 kelime yazıyorsun ondan sonra millet 2 saat düşünüyor vallahi.

    Yani dediğin gibi motorun etkisi çok büyük, ben atman motorlara hep soğuk bakmışımdır bu yüzdende en baştan beri NAC serisi PS ler bana cazip gelmemişti, Ama şimdilerde baktığımda çoğunluğu görünce acaba mı demeye başladım. Keşke maddi imkan olsa da iyi bir ati alsak. Buna istinaden karar vermek çok zor.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Sonucu ben kendi düşüncem olarak yazdım aslında. Düşünme ne yazdım diye fazla.:hasta: Maddi imkan meselesi kendin yazıyorsun zaten. Nac7 bütçe zorluyorsa tercih edilebilir ve bence motorunu agubee gibi bir motorla değişmeye de gerek yok. Maddi durum elverişliyse Octobus modelleri, Ati, ATB modelleri tercih edilebilir.
     
  16. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Benim PS satabilirsem NAC7 gibi üzerine 100 TL ekleyip bir ps alabilirm nac7 vaya nac6 uygun derseniz ama tabi benim ps ne kadar iyi iş yapacak ileride belli olur şu an akvaryumda yük yok.
     
  17. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Halil abi sonuç olarak bubble magus ps'ler parasına göre oldukça iyi. Fakat malesef yazdığı hacimler için yeterli değil.
     
  18. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Bubble magus'u fazla tartıştık konuyu unuttuk. Sump'a sığıyorsa; ölçülerine bir bakın ben zor sığdırdım; fiyatına göre piyasadaki en iyi PS'lerden biri. Memnun kalmayan henüz okumadık. Bende kullanıyorum ve memnunum.
     
  19. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Ebat olarak sorun yok, ATB bile sığar benim sump a ama önce sumptaki aquamedic gitmesi lazım.
     
  20. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: 200 LT Marin için BUBBLE MAGUS NAC7

    Arkadaşlar konuyu biraz hortlattım ama yazmadan geçemeyeceğim.

    Dün bir arkadaşla anlaştık 200 tl ye 2 aylık bir buble magus alıyorum.
     

Sayfayı Paylaş