1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Protein Skimmer Yapımı İndex

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Protein skimmer yapımı konusuna oldukça ağırlık vermiştik. Aslında tarifi mümkün olmayan zevkle yaparken ortamda bulunmayanların zor anlayacağı sıcaklıklar yaşamıştık. Emek veren arkadaşlarımız şükür ki aramızda ancak hayat koşuşturması veya süprizleri zaman ayırmayı artık zorlaştırabiliyor. Elbette bir şey üzerine fazla düşmek artık tamam biraz da başka dallara yelken açalım dedirtiyor.

    Protein Skimmer Yapımı Pimaş Macerası

    Protein skimmer yapımı maceramızı anlatmaya ilk yapılan modelle başlamak lazım. Hakkını yemeyelim bir anlık nalbur gezisinde yaparız diyip yaptığımız ama yaptığı işi görünce Ati Protein skimmeri satıp uzun süre kullandığım akar borusundan yapılan ps gövdesinin yeri ayrıdır. Protein skimmer yapmak için dostlarımızla bir araya geldiğimiz su bardağında çayları su gibi içtiğimiz, unutulmaz anlara sahip çok ama çok değerli bir el emeği olan Portal ps yapımı 1 numara yani göz nurumuzdur.

    Protein Skimmer Yapımı Aşamalarında Emeği Olanlara Teşekkür

    protein skimmer yapimi.jpg

    Kendin yap protein skimmer yapımı konusunda sonuncusu olan son nokta protein skimmer yapımı geri doğru yol alırsak gerçekten üzerine düşüldüğünde ortaya çok farklı yapımların çıkabileceğini gördük. Her bir yapım bir sonrakinin daha iyi olmasına vesile oluyor bunu açıkca belirtebilirim. En son yapılan gövdemizde araştırma yaparak en iyi ve en ucuz şekilde pleksi ve diğer malzemeleri nasıl temin edeceğimizi öğrenmeye çalıştık. Pleksi satan yerler Sanayilerde genelde bulunur. Aynı zamanda İstanbul Perşembe pazarı oldukça zengin bu konuda. Hatta parça olarak bulunabileceğinden en uygun yerdir. Pleksi gövdenin tamamlayıcı parçalarını yumuşak bakalit malzemeden tornacıda çıkarttık.Ortaya çıkan protein skimmer yapımı görüntüsü oldukça güzeldi.

    [​IMG] [​IMG]

    Bir başka el emeği göz nuru kendin yap protein skimmer yapımı olan portal ps yapımı 6 modeli bir anlık eldeki parçalardan ortaya çıkarılma kararıyla yola çıkılarak yapılmıştır.

    [​IMG]

    İtiraf etmek gerekirse su ayar vanası mükemmele yakın olmuştu. Elbette protein skimmer yapımı maliyetinin sıfıra yakın olması ayrı bir güzel.

    Bu yapımında detaylarını üstteki linkten görebilirsiniz.

    Protein Skimmer Yapımı Toplu 12 Adet Ps Yapımı

    Sıradaki toplanın bakalım nasıl protein skimmer yapıyoruz diyerek arkadaşları topladığımız DIY ps modelimiz benim en çok sevdiğim ama en çok yorulduğum ve hatta itiraf edeyim Protein skimmer yapımlarından bıktıran modeldir. Ancak ne var ki en manalı olan da bu el emeğidir. Çünkü 11 adet sahipleriyle toplarak yapılmış ve çok zevkli bir yapım aşaması geçirilmiştir. Bu gövdeyi kendim de uzun zaman Sicce psk 2500 motorla uzun zaman kullandım.

    http://www.izlesene.com/video/portein-skimmer/1959833

    Bu modelin bilgilerini de üstte verilen linkten görebilirsiniz.

    Şimdiki tanıtacağım protein skimmer 1000 litre kendine hacim öngörüsünde de bulunmuş. Yapımı gerçekleştiren Özkan arkadaşımız açıkçası aynı modeli bizim yapış maliyetimizin yarısına çıkarmıştır. Gövde üzerinde Bubble blaster 5.000 motor kullanmış ve çok memnun olarak devam etmektedir.

    [​IMG]

    Bu güzel protein skimmer yapımı linki üstte var. Linkten ps yapım detaylarına ulaşabilirsiniz.

    Bazen saçma sapan işlere de imza atmaya kalkıştık ve öyle bir protein skimmer yapalım ki gibi tuhaf bir fikirle ortaya çıkarak bu modeli yaptık. Toplaması oldukça güzel çapına göre ama bir de sallanmasaydı iyi olacaktı.:)

    [​IMG] [​IMG]

    Şimdi sırada Levent kardeşimizin yaptığı ve atık kabını oluşturma formülünü çok beğendiğim Portal Protein Skimmer Yapımı 3 numaralı gövdemiz var. Akıl dolu bir kendin yap ürünü diyebiliriz. Performansı çok güzeldi ve zaten atık kabı bunu ortaya koyuyor.

    [​IMG]

    Biter mi, üstadların müsdesiyle protein skimmer yapımı diyerek kağıdı kalemi alarak çizim yapan Mesut ortaya onu bir süre idare edecek bir ps çıkarmıştı. Gerçi tüm yapımlarda hem el emeği hem de ciddi fikir emeği olan bir arkadaşımızdır.

    [​IMG]

    Bu tanıtılan protein skimmer yapımı modellerin haricinde hava taşlı modeller, hemen ortaya çıkarılan basit dıy model denemeleri de olmuştur. Ancak bu tanıtılan modeller sizin ihtiyacınızı karşılayabilecek yapıdadır. Her biri bir emek, fikir, zaman, dostluk, güven ürünüdür. Olsunlar veya olmasınlar değerleri içimizde yerini almıştır. Bir araya gelerek keyifle yapılan bu çalışmaların verdiği hazzı tarif edebileceğimi sanmıyorum.

    Protein skimmer yapımı konusunda emeği geçen herkese şükranlarımı bir borç bilirim...

    Akvaryum Portalı;
     
    caglar.sonmez, Sinan09, sunderland ve diğer 17 kişi bunu beğendi.
  2. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Bu protein skimmer yapımı uğraşlarını verirken orada bulunan biri olarak ve de ucundan tutmuş biri olarak, büyük keyif aldım. Olcay'ıma sevgilerimi ilettim.
     
    reis ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. lcturkey

    lcturkey

    Mesajlar:
    855
    İsim:
    Levent Cepdibi
    Eline sağlık Temel abi.Gerçekten çok güzel uğraşlardı hepimiz için.Hala resmini eklediğin atık kabını ve protein skimmer el yapımı gövdesini kullanıyorum :)

    Bu yapımlarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkürler.
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  4. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Ben yetişemedim toplu protein skimmer yapımına ama, kendi ps mi yaparken Temel Abinin dökümanlarından çok faydalandım ve halen kullanmaya devam ediyorum ve gayet memnunum....
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Herkesin katkısı oldu protein skimmer yapımı aşamalarında. Elbette bu konuda mürekkep yalamış biri olarak sen de olsaydın neler çıkardı orasını düşünmek zor. Bir daha ki sefere inşallah.

    Atık kabını çıkar başlık yapmadın daha sanırım, yaptın da paylaşmadın değil umarım?canım.gif
     
  6. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Temel abi malesef daha yapadım, tornaciya götürmek lazım, tornaciya gitmisken yeni bir protein skimmer yapımı projemi yapsak diye kafamda tilkiler cirit atıyor :)
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aslına bakarsan elindekini modifiye etmek işini görecek ama yenisini yapıp aparatları kullanmak kötü fikir sayılmaz. Sonuçta yeni tasarım yeni eklemeler anlamına gelecektir. İyi düşün aceleye gerek yok. Yapmak istersen bizim tilkilerden de sunarız ortaya.:)
     
  8. myillar

    myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

    Mesajlar:
    1.189
    Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hayatımda ps görmeyen ve ne işe yaradığını bile bilmediğim bir anda pimaş boruları eğe yapıp protein skimmer yapımı başında buldum kendimi. O ana kadar hakkında çok ta birşey bilmediğim deniz akvaryumunu kurabilirim cesaretini buldum kendimde. Sonrasında küçük bır tank ama buyuk dostluklar kazandırdı bu eğe işi bana. Şu anda da 300ltre ile 2 yılı dolduracağım, toplu yapım ps şu an supmda Marmara'yı öğütmeye devam ediyor.

    Saygılar...
     
    TencoMelih, YIKIKTEMO ve Courageous bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Her zamanki gibi gerçekleri felsefi dille yazmışsın Mesut.:) İlk protein skimmer yapımı macerasında atık kabını beceremeyince imdadımıza sen yetişmiştin.:)
     
  10. balıkosman

    balıkosman

    Mesajlar:
    257
    İsim:
    Osman Tuna
    Fotolara baktım bu protein skimmer yapımları nedir böyle dedim, sen akvaryumlamı uğraşıyon millet nelerle uğraşıyor dedim.Çok güzel aletleri çok zevkli yapmışsınız ellere sağlık.toka:gif
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  11. vkguven

    vkguven

    Mesajlar:
    119
    İsim:
    güven
    Konu üzerinden hayli zaman geçmiş fakat gerçekten çok takdir edilecek bir çalışmalar.Yeni kurulum yaptığım esnada rastladığım,bundan çok faydalandığım bana cesaret veren bu çalışma için tüm emeği geçenlere selamlar.

    Arkadaşlar yukarıda belirttiğim gibi konu üzerinden epey zaman geçmiş.Burada emek verenlerin muhtemelen unutuğu konulardır bahsettiklerim.Ama, acaba yapılan PS lere ait ölçü ve çizimlere ulaşmak mümkün olabilir mi? Yada bunlarla ilgili hesaplama formülleri var mıdır?Yeni kurulan akvaryuma ellerimle yaptığım PS koymak konusunda gözümü karartım bir tane yapmayı deneyeceğim.
    Özel mesajlarıma bekletmeden cevap veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.
     
    TencoMelih ve cihan77 bunu beğendi.
  12. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Henüz forumda yenisin bira araştırırsan sana lazım olanları çok rahat bulabileceksin unutma ki PS de gövde yapmak sorun değil 2 tane pimaş birleştirsen bile olur önemli olan motor. bunu düşünerek yola çık. Elinde PS için uygun motor varmı veya ne düşünüyorsun.
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu konu farklı tür ve çeşitlerindeki protein skimmer yapımı örneklerinin bir araya toplanması ve ulaşılabilir olması içindir. Her bir yapımın konu linki altında var. Ancak kendi yapımın için konu açman gerekiyor ve kendi akvaryumunun sump ölçülerini eklemen ve akvaryum hedefini yazarak belirtmen gerek.
     
  14. yekim

    yekim

    Mesajlar:
    946
    Yer:
    Samsun
    Arkadaşlar bu protein toplayıcıları anladığım kadarıyla sadece bir kişinin değil büyük bir ekibin çalışmasıyla ortaya konulmuş ciddi projeler. Tatlı sudan tuzlu suya geçiş yapan birisi olarak araştırdığımda tuzlu su konusunda en kapsamlı forumu bulabildiğim için gerçekten çok sevindim.

    Bir çok forum sitesinde ''DIY PS ler bir işe yaramaz performansları size yetmez'' tarzı yorumlarla karşılaşıyorum. Ama eklediğiniz video resmen bu yorumları yapana kapak olmuş. Şu an için tuzlu suya geçişimi engelleyen Ps fiyatını sayenizde elage etmeyi düşünüyorum. Keşke bende Samsunda da sizin gibi tuzlu su ile haşır neşir kişiler bulsam da bu tür ekip içerisine girebilsem. Belki canlı konusunda bile sıkıntı çekerim ama Ps fiyatı gerçekden 200*50*50 ölçülerindeki akvaryumum tuzluya çevirebilmem için bayağı tuzlu olacak.

    Tüm ekibin önünde saygıyla eğiliyorum. Hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sizler var olduğunuz sürece ticaretten ziyade gerçekten hobi olacak.
    images.jpg
     
    TencoMelih, barbs, YIKIKTEMO ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  15. ZuMu

    ZuMu

    Mesajlar:
    86
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Murat Ortoğlu
    Abiler üstadlar buradaki resimleri açamıyorum.Acaba bu Dıy ps yapımı nasıl olur netten çizimlere ölçülere filan baktım sanırım beceriksizliğimden bulamadım pek birşey ben bu ps olayına fena kafayı bozdum kendim yapacağım acaba elinde böyle çizim gibi çalışmaları olan kimseler varmı?çok çaresiz kaldım şekli şemali konusunda tamamım ama nasıl uygulamaya dökeceğim ne ne kadar ölçüde hiç bilmiyorum.Teşekkür ederim şimdiden herkese
     
    cihan77 bunu beğendi.
  16. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Murat düşündüğün akvaryum hacmini ve kullanacağın motoru belirlersen daha kolay yardımcı olabiliriz.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  17. cihan77

    cihan77

    Mesajlar:
    61
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    cihan çelik
    Benimde aklımda dıy bir ps çalışması yapmak var bubble king taklidi yapmayı düşünüyorum birebir değil çünkü plexi ile çalışmaya çok hakim değilim supermarines yada deluxe modelinin 250 ve 300 ölçülerinin arası bir şey düşünüyorum konik kısımlar içinde plexi ile uğraşmak yerine piyasadan bir tane trafik konisi alıp ölçülere yakın kısmını kesip plexiye yapıştırmayı düşünüyorum belki parabol kısmını sıcak su ile yumuşatıp vere bilirim diye düşünüyorum el ve göz yordamı ile :)

    motor olarakda jebao 10000 dc çırpıcılı modlanmış düşünüyorum ucuzluğundan dolayı..
     
  18. OwlDarkness

    OwlDarkness

    Mesajlar:
    27
    Yer:
    Çanakkale
    Herkese merhabalar;
    Yeni tank kuruyorum 50x50x65 boyutlarında içinden plexi ile bölüp arka tarafa taşırmalı sump düşündüm toplam 140 lt civarı olacak tank ancak sump kısmı küçük olduğu için hazır içime sinen bir ps bulamadım gibi kendim yapmaya kalksam nasıl olur diye düşünmekteyim buaralar hemde maliyet açısından daha iyi olabileceğini düşündüm, önerisi olan var mıdır acaba?
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gövde yapımı çok sorun olmaz ama o hacme göre bir gövdeye ps motoru bulmak zor olacaktır. Macro 150 askılı ps yer sorunu yaratmayacak şekillerde kullanılabilen bir ps'dir. Bence araştırmakta fayda var.
     
  20. OwlDarkness

    OwlDarkness

    Mesajlar:
    27
    Yer:
    Çanakkale
    Aquael ps-300 buldum motorsuz ama buna nasıl bir motor takarız hava taşıyla çalışıyor düzgün bir hava motoru bağlasam diye düşündüm ama işimi görürmü bilmiyorum, askıda düşündüm ama şu ses olayından dolayı tereddütteyim.
     

Sayfayı Paylaş